יחזקאל-פרק-21

ביאורים

  • וַיְהִי דְבַר־ה' אֵלַי לֵאמֹר:

  • בֶּן־אָדָם, שִׂים פָּנֶיךָ דֶּרֶךְ תֵּימָנָה, פנה לדרום וְהַטֵּף, ושא את דבריך אֶל־דָּרוֹם, וְהִנָּבֵא אֶל־יַעַר הַשָּׂדֶה שב נֶגֶב. כנראה, יערות הבר שבארץ יהודה. בכלל, בעבר היו יערות עבותים באזורים נרחבים בארץ והושמדו, אולי אף בנגב.

  • וְאָמַרְתָּ לְיַעַר הַנֶּגֶב: שְׁמַע דְּבַר־ה'. כֹּה־אָמַר ה' אֱלוֹהִים: הִנְנִי מַצִּית־בְּךָ אֵשׁ, וְאָכְלָה בְךָ כָָל־עֵץ־לַח וְכָָל־עֵץ יָבֵשׁ, האש תשרוף את כולך, גם את העצים הלחים ששרפתם ממושכת יותר. לֹא־תִכְבֶּה לַהֶבֶת שַׁלְהֶבֶת, וְנִצְרְבוּ, נכוו בָהּ כָָּל־פָּנִים, האש תתפשט עד שתצרוב את פני הכול מִן ה נֶּגֶב צָפוֹנָה, עד גבול הצפון.

  • וְרָאוּ כָָּל־בָּשָׂר, הכול ידעו כִּי אֲנִי ה' בִּעַרְתִּיהָ, לֹא תִּכְבֶּה.

  • וָאֹמַר: אֲהָהּ, ה' אֱלוֹהִים, הֵמָּה – השומעים אותי מדבר אל היער ומנבא את שרפתו, אֹמְרִים לִי, עלי : הֲלֹא מְמַשֵּׁל מְשָׁלִים הוּא. למרות שכוונת דברי יכולה להיות ברורה להם, שהרי הם גדלו בארץ, הם אינם מקשיבים ברצינות לתוכן דברי, אלא מתייחסים אליהם כדרשה מליצית נאה בלבד .

  • וַיְהִי דְבַר־ה' אֵלַי שנית לֵאמֹר, הפעם בפנייה מפורשת יותר:

  • בֶּן־אָדָם, שִׂים פָּנֶיךָ אֶל־יְרוּשָׁלִַם, וְהַטֵּף אֶל־מִקְדָּשִׁים, האולם, ההיכל, הדביר וכלי קודש שבמקדש, וְהִנָּבֵא אֶל־אַדְמַת יִשְׂרָאֵל.

  • וְאָמַרְתָּ לְאַדְמַת יִשְׂרָאֵל: כֹּה אָמַר ה': הִנְנִי פונה אֵלַיִךְ, וְהוֹצֵאתִי חַרְבִּי מִתַּעְרָהּ, מנדנה, וְהִכְרַתִּי מִמֵּךְ צַדִּיק וְרָשָׁע. ההרג יקיף צדיקים ורשעים גם יחד.

  • יַעַן אֲשֶׁר־הִכְרַתִּי מִמֵּךְ צַדִּיק וְרָשָׁע, לָכֵן תֵּצֵא חַרְבִּי האוכלת כול מִתַּעְרָהּ ולא תשוב אליו במהרה אלא תוסיף ותפנה אֶל־כָָּל־בָּשָׂר מִנֶּגֶב ועד צָפוֹן.

  • – וְיָדְעוּ כָָּל־בָּשָׂר כִּי אֲנִי ה' הוֹצֵאתִי חַרְבִּי מִתַּעְרָהּ, לֹא תָשׁוּב עוֹד.

  • וְאַתָּה, בֶן־אָדָם, הֵאָנַח בְּשִׁבְרוֹן מָָתְנַיִם, אנחה עמוקה המורגשת עד תחתית בית החזה ואף למטה ממנה, וּבִמְרִירוּת תֵּאָנַח לְעֵינֵיהֶם כדי להביע את המועקה הכבדה.

  • וְהָיָה כִּי־יֹאמְרוּ אֵלֶיךָ: עַל־מָה אַתָּה נֶאְנָח ככה, בפומבי ? וְאָמַרְתָּ: אֶל, בשל שְׁמוּעָה כִי־בָאָה, תבוא בקרוב, וְנָמֵס כָָּל־לֵב, וְרָפוּ כָָל־יָדַיִם, וְכִהֲתָה, תיעכר כָָל־רוּחַ, וְכָָל־בִּרְכַּיִם תֵּלַכְנָה מַּיִם. כשאנשים נמלאים פחד גדול, הם אינם שולטים בעצמם ומי רגליהם שותתים על ברכיהם. בקרוב תגיע שמועה מירושלים שתבעית ותדכא את כל שומעיה. הִנֵּה בָאָה וְנִהְיָתָה, השמועה עומדת להתממש בקרוב. נְאֻם ה' אֱלוֹהִים. תוכנה של השמועה הוא חורבן בית המקדש. המקדש היה תקוותו הגדולה של העם, שכן היה ברור לעם שהמקדש יעמוד על תלו לעד, וכשנהרס התפוגגו כל התקוות.

  • וַיְהִי דְבַר־ה' אֵלַי לֵאמֹר:

  • בֶּן־אָדָם, הִנָּבֵא וְאָמַרְתָּ: כֹּה אָמַר ה': אֱמֹר חֶרֶב חֶרֶב, חרבו של מלך בבל הוּחַדָּה, חודדה, הושחזה וְגַם־מְרוּטָה, מלוטשת.

  • לְמַעַן טְבֹחַ טֶבַח, לשם הרג הוּחַדָּה, לְמַעַן־הֱיֵה־לָהּ בָּרָק מֹרָטָּה, כחרב נוצצת שאין בה כל פגם. ובשאלה רטורית – אוֹ נָשִׂישׂ? האם החרב הוברקה לכבוד אירוע משמח? והתשובה: אין כל סיבה לשמוח. החרב נועדה להיות שֵׁבֶט, מקל ההכאה של בְּנִי, חרב ה מֹאֶסֶת כָָּל־עֵץ. היא לא נועדה לכריתת עצים.

  • וַיִּתֵּן אֹתָהּ לְמָרְטָה, לִתְפֹּשׂ בַּכָּף הִיא־הוּחַדָּה, ה חֶרֶב, וְהִיא מֹרָטָּה כדי שתהיה חלקה וחדה לָתֵת אוֹתָהּ בְּיַד־הוֹרֵג, להקל על ההורג התופס את החרב. ככל שהחרב חלקה ללא פגמים היא יעילה יותר.

  • זְעַק וְהֵילֵל, ילל, בֶּן־אָדָם, כִּי־הִיא – החרב הָיְתָה בְעַמִּי, הִיא מכה בְּכָָל־נְשִׂיאֵי יִשְׂרָאֵל, מלכי יהודה. מְגוּרֵי, מושלכים, מקובצים או מפוחדים אֶל־חֶרֶב הָיוּ הנשיאים אֶת, עם עַמִּי. לָכֵן סְפֹק, הַכה אֶל־יָרֵךְ, כביטוי אבל.

  • כִּי בֹחַן, הדבר שאמרנו בדוק, וּמָה הוא? אִם־גַּם־שֵׁבֶט מֹאֶסֶת לֹא יִהְיֶה, החרב המלוטשת לא תבחל באיש אלא תחתוך הכול. נְאֻם ה' אֱלוֹהִים.

  • וְאַתָּה, בֶן־אָדָם, הִנָּבֵא וְהַךְ כַּף אֶל־כָּף כביטוי לאסון שקרה, וְתִכָּפֵל חֶרֶב שְׁלִישִׁתָה, מכת החרב תוכפל ותשולש, חֶרֶב הורגת חֲלָלִים הִיא, חֶרֶב חָלָל הַגָּדוֹל, חללים רבים וגדולים הַחֹדֶרֶת לָהֶם – לגופם של הנדקרים,

  • לְמַעַן לָמוּג, להמיס, להפחיד לֵב, וְהַרְבֵּה הַמִּכְשֹׁלִים, ולהרבות את הנופלים. עַל כָָּל־שַׁעֲרֵיהֶם נָתַתִּי אִבְחַת, תנופה, טבח, או ליטוש חָרֶב, אָח, אוי, עֲשׂוּיָה היא לְבָרָק, מְעֻטָּה, מכוסה, מוצנעת ושמורה לְטָבַח.

  • הִתְאַחֲדִי הֵימִינִי, הָשִׂימִי הַשְׂמִילִי, נראה שאלה הן הוראות טכניות איך להחזיק ולהניף חרב, כמצוי בשפות אחרות. אָנָה, חרב, פָּנַיִךְ מֻעָדוֹת. החרב הזו שנאחזת ביד לוחם מקצועי היא כה מהירה שאין לדעת היכן היא, ולאן היא הולכת.

  • וְגַם־אֲנִי, כמוך, יחזקאל, אַכֶּה כַפִּי אֶל־כַּפִּי כמקונן על האסון, וַהֲנִחֹתִי חֲמָתִי, וארגיע את כעסי. אֲנִי ה' דִּבַּרְתִּי.

  • וַיְהִי דְבַר־ה' אֵלַי לֵאמֹר:

  • וְאַתָּה, בֶן־אָדָם, שִׂים, סמן לְךָ בעיני רוחך או באופן מעשי שְׁנַיִם דְּרָכִים לָבוֹא חֶרֶב מֶלֶךְ־בָּבֶל. מֵאֶרֶץ מלך אֶחָד יֵצְאוּ שְׁנֵיהֶם, שתי הדרכים יבואו מהצפון. וְיָד, מקום בָּרֵא, פַּנה באמצעות כריתת הצמחייה. בְּרֹאשׁ דֶּרֶךְ־עִיר, בתחילתה של כל אחת מהדרכים הללו, המובילות לעיר, בָּרֵא, כרוֹת. כיוון שהמלכים הקטנים שסביבות ארץ ישראל חוברים לצדקיהו כדי למרוד בבבל, יֵרד נבוכדראצר דרומה עם צבאו באחת משתי דרכים:

  • דֶּרֶךְ תָּשִׂים לָבוֹא חֶרֶב אֵת, אל רַבַּת, עיר הממלכה של בְּנֵי־עַמּוֹן, וְדרך שנייה – אֶת־יְהוּדָה ש בִירוּשָׁלִַם בְּצוּרָה, ממלכת יהודה המבוצרת בירושלים. על נבוכדראצר לבחור אם ילך לכבוש בדרך המזרחית שמוליכה לרבת בני עמון שבעבר הירדן המזרחי, או בדרך המובילה מערבה לכיוון ירושלים, כנראה 'דרך הים'. אין אנו יודעים אם אכן התלבט נבוכדראצר למעשה בשאלה זו. על כל פנים עמדו לפניו כמה אסטרטגיות.

  • כִּי־עָמַד מֶלֶךְ־בָּבֶל אֶל־אֵם הַדֶּרֶךְ, הדרך הראשית המתפצלת, בְּרֹאשׁ שְׁנֵי הַדְּרָכִים, ולשם הכרעה באיזו דרך לפנות הוא יידרש לִקְסָם־קָסֶם: קִלְקַל, צחצח, ירה או: נענע בַּחִצִּים לסימן, שָׁאַל בַּתְּרָפִים, צלמים ששימשו להגדת עתידות וכסגולה להצלחה. רָאָה בַּכָּבֵד. הכהנים הבבלים היו נוהגים לעתים להוציא את כבד הבהמה המיועדת לקרבן, ולראות בו סימנים שיכריעו בהתלבטויותיהם.

  • בִּימִינוֹ הָיָה הַקֶּסֶם, בחץ שנבוכדראצר השתמש בו כגורל הוא יפנה אל יְרוּשָׁלִַם, לָשׂוּם כָּרִים, אילי ברזל שמנגחים בהם את החומה, או: למנות מפקדים לִפְתֹּחַ פֶּה בְּרֶצַח, בצרחה, לְהָרִים קוֹל בִּתְרוּעָה, לָשׂוּם כָּרִים עַל־שְׁעָרִים, לִשְׁפֹּךְ סֹלְלָה, ערמת עפר כדי לעלות על החומה, לִבְנוֹת דָּיֵק, מגדל. נבוכדראצר היה מעדיף לצור על עיר קטנה ונוחה לכיבוש, כמו רבת עמון, יותר מירושלים שלה ביצורים טבעיים. ואכן, המצור על ירושלים נמשך זמן רב. אך כל הסימנים, בחצים, בתרפים ובכבד הראו לו שעליו ללכת לכיוון ירושלים.

  • וְהָיָה הקסם לָהֶם – לבני ירושלים כִּקְסָם־שָׁוְא בְּעֵינֵיהֶם. הם לא האמינו שנבוכדראצר יכבוש את עירם כי שְׁבֻעֵי שְׁבֻעוֹת נשבעו לָהֶם נביאי השקר שנבוכדראצר לא יבוא עליהם. להם הם דווקא האמינו. וְהוּא – הביטחון בשבועות נביאיהם היה להם מַזְכִּיר עָוֹן לְהִתָּפֵשׂ, להילכד. הקשבתם לנביאי השקר רק הוסיפה על עוונם והנכיחה אותו. והוא מפרש:

  • לָכֵן כֹּה־אָמַר ה' אֱלוֹהִים: יַעַן הַזְכַּרְכֶם, מאחר שנזכר על ידכם עֲוֹנְכֶם, בְּהִגָּלוֹת פִּשְׁעֵיכֶם לְהֵרָאוֹת חַטֹּאותֵיכֶם בְּכֹל עֲלִילוֹתֵיכֶם, יַעַן הִזָּכֶרְכֶם – בַּכַּף תִּתָּפֵשׂוּ. אתם עצמכם מביאים את לכידתכם. הנביא פונה אל צדקיהו:

  • וְאַתָּה, חָלָל רָשָׁע. הורשעת בדין, ואתה נחשב כחלל, נְשִׂיא יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר־בָּא יוֹמוֹ האחרון בְּעֵת עֲוֹן קֵץ. העוון הסופי, כשהתמלאה סאתו.

  • כֹּה אָמַר ה' אֱלוֹהִים לצדקיהו: הָסִיר, הסר את הַמִּצְנֶפֶת, וְהָרִים, הרם את הָעֲטָרָה. כלומר, אתה מודח מכס מלכותך. זֹאת המצנפת כבר לֹא־זֹאת, איננה מה שהיא. הַשָּׁפָלָה, החלק השפל הַגְבֵּהַּ, וְהַגָּבֹהַּ הַשְׁפִּיל. מצנפת המלך אינה תקינה, הכריכה הגבוהה הוחלפה בנמוכה והנמוכה בגבוהה. כלומר המלכות תוסר.

  • עַוָּה עַוָּה עַוָּה, מקולקלת לחלוטין, או: חרבה אֲשִׂימֶנָּה. מלכותו של צדקיהו תאבד, וצרות יבואו עליו, גַּם־זֹאת לֹא הָיָה, לא אירע כזאת עד עכשיו, עַד־בֹּא אֲשֶׁר־לוֹ, עד שיבוא מי שבידו הַמִּשְׁפָּט, וּנְתַתִּיו – את המשפט, או את נבוכדראצר המעניש, על צדקיהו. בצד ירושלים מנבא יחזקאל גם על עמון, שהשתתפה במרד צדקיהו.

  • וְאַתָּה, בֶן־אָדָם, הִנָּבֵא וְאָמַרְתָּ: כֹּה אָמַר ה' אֱלוֹהִים אֶל־בְּנֵי עַמּוֹן וְאֶל־חֶרְפָּתָם, אלילם, וְאָמַרְתָּ: אל תחשבו שאם נבוכדראצר פנה לירושלים, אתם ניצלתם. חֶרֶב חֶרֶב פְּתוּחָה, שלופה לְטֶבַח, מְרוּטָה לְהָכִיל, לשאת הרג לְמַעַן בָּרָק,

  • בַּחֲזוֹת לָךְ, בזמן שנביאי עמון חוזים לך שָׁוְא, כשהם חוזים שלא תפגעי בהם, בִּקְסָם־לָךְ דברי כָּזָב – לָתֵת אוֹתָךְ, את תינתני אֶל־צַוְּארֵי חַלְלֵי רְשָׁעִים, הרשעים הנידונים ליפול חללים, אֲשֶׁר־בָּא יוֹמָם בְּעֵת עֲוֹן קֵץ.

  • הָשַׁב אֶל־תַּעְרָהּ, החרב תשוב אל נדנה בִּמְקוֹם אֲשֶׁר־נִבְרֵאת. ההרג יסתיים בארצך, בְּאֶרֶץ מְכֻרוֹתַיִךְ, במולדתך אֶשְׁפֹּט אֹתָךְ.

  • וְשָׁפַכְתִּי עָלַיִךְ זַעְמִי, בְּאֵשׁ עֶבְרָתִי, כעסי אָפִיחַ, אנשוף עָלָיִךְ, וּנְתַתִּיךְ בְּיַד אֲנָשִׁים בֹּעֲרִים, נבערים, או היודעים להבעיר אש, חָרָשֵׁי מַשְׁחִית. בעלי מלאכה המייצרים כלי נשק.

  • לָאֵשׁ תִּהְיֶה עמון לְאָָכְלָה. דָּמֵךְ יִהְיֶה שפוך בְּתוֹךְ הָאָרֶץ שלך. את לא תִּגלי אלא תיענשי במקומך. או: דמך ייבלע באדמה ולא יתבע נקמה. לֹא תִזָּכֵרִי. יבוא עלייך חורבן גמור, כִּי אֲנִי ה' דִּבַּרְתִּי.

פסוקים

  1. ויהי דבר־יהוה אלי לאמר
  2. בן־אדם שים פניך דרך תימנה והטף אל־דרום והנבא אל־יער השדה נגב
  3. ואמרת ליער הנגב שמע דבר־יהוה כה־אמר אדני יהוה הנני מצית־בך אש ואכלה בך כל־עץ־לח וכל־עץ יבש לא־תכבה להבת שלהבת ונצרבו־בה כל־פנים מנגב צפונה
  4. וראו כל־בשר כי אני יהוה בערתיה לא תכבה
  5. ואמר אהה אדני יהוה המה אמרים לי הלא ממשל משלים הוא
  6. ויהי דבר־יהוה אלי לאמר
  7. בן־אדם שים פניך אל־ירושלם והטף אל־מקדשים והנבא אל־אדמת ישראל
  8. ואמרת לאדמת ישראל כה אמר יהוה הנני אליך והוצאתי חרבי מתערה והכרתי ממך צדיק ורשע
  9. יען אשר־הכרתי ממך צדיק ורשע לכן תצא חרבי מתערה אל־כל־בשר מנגב צפון
  10. וידעו כל־בשר כי אני יהוה הוצאתי חרבי מתערה לא תשוב עוד
  11. ואתה בן־אדם האנח בשברון מתנים ובמרירות תאנח לעיניהם
  12. והיה כי־יאמרו אליך על־מה אתה נאנח ואמרת אל־שמועה כי־באה ונמס כל־לב ורפו כל־ידים וכהתה כל־רוח וכל־ברכים תלכנה מים הנה באה ונהיתה נאם אדני יהוה
  13. ויהי דבר־יהוה אלי לאמר
  14. בן־אדם הנבא ואמרת כה אמר אדני אמר חרב חרב הוחדה וגם־מרוטה
  15. למען טבח טבח הוחדה למען־היה־לה ברק מרטה או נשיש שבט בני מאסת כל־עץ
  16. ויתן אתה למרטה לתפש בכף היא־הוחדה חרב והיא מרטה לתת אותה ביד־הורג
  17. זעק והילל בן־אדם כי־היא היתה בעמי היא בכל־נשיאי ישראל מגורי אל־חרב היו את־עמי לכן ספק אל־ירך
  18. כי בחן ומה אם־גם־שבט מאסת לא יהיה נאם אדני יהוה
  19. ואתה בן־אדם הנבא והך כף אל־כף ותכפל חרב שלישתה חרב חללים היא חרב חלל הגדול החדרת להם
  20. למען למוג לב והרבה המכשלים על כל־שעריהם נתתי אבחת־חרב אח עשויה לברק מעטה לטבח
  21. התאחדי הימני השימי השמילי אנה פניך מעדות
  22. וגם־אני אכה כפי אל־כפי והנחתי חמתי אני יהוה דברתי
  23. ויהי דבר־יהוה אלי לאמר
  24. ואתה בן־אדם שים־לך שנים דרכים לבוא חרב מלך־בבל מארץ אחד יצאו שניהם ויד ברא בראש דרך־עיר ברא
  25. דרך תשים לבוא חרב את רבת בני־עמון ואת־יהודה בירושלם בצורה
  26. כי־עמד מלך־בבל אל־אם הדרך בראש שני הדרכים לקסם־קסם קלקל בחצים שאל בתרפים ראה בכבד
  27. בימינו היה הקסם ירושלם לשום כרים לפתח פה ברצח להרים קול בתרועה לשום כרים על־שערים לשפך סללה לבנות דיק
  28. והיה להם כקסום־[כקסם־] שוא בעיניהם שבעי שבעות להם והוא־מזכיר עון להתפש
  29. לכן כה־אמר אדני יהוה יען הזכרכם עונכם בהגלות פשעיכם להראות חטאותיכם בכל עלילותיכם יען הזכרכם בכף תתפשו
  30. ואתה חלל רשע נשיא ישראל אשר־בא יומו בעת עון קץ
  31. כה אמר אדני יהוה הסיר המצנפת והרים העטרה זאת לא־זאת השפלה הגבה והגבה השפיל
  32. עוה עוה עוה אשימנה גם־זאת לא היה עד־בא אשר־לו המשפט ונתתיו
  33. ואתה בן־אדם הנבא ואמרת כה אמר אדני יהוה אל־בני עמון ואל־חרפתם ואמרת חרב חרב פתוחה לטבח מרוטה להכיל למען ברק
  34. בחזות לך שוא בקסם־לך כזב לתת אותך אל־צוארי חללי רשעים אשר־בא יומם בעת עון קץ
  35. השב אל־תערה במקום אשר־נבראת בארץ מכרותיך אשפט אתך
  36. ושפכתי עליך זעמי באש עברתי אפיח עליך ונתתיך ביד אנשים בערים חרשי משחית
  37. לאש תהיה לאכלה דמך יהיה בתוך הארץ לא תזכרי כי אני יהוה דברתי

פסוקים מנוקד

  1. וַיְהִי דְבַר־יְהוָה אֵלַי לֵאמֹר׃
  2. בֶּן־אָדָם שִׂים פָּנֶיךָ דֶּרֶךְ תֵּימָנָה וְהַטֵּף אֶל־דָּרוֹם וְהִנָּבֵא אֶל־יַעַר הַשָּׂדֶה נֶגֶב׃
  3. וְאָמַרְתָּ לְיַעַר הַנֶּגֶב שְׁמַע דְּבַר־יְהוָה כֹּה־אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה הִנְנִי מַצִּית־בְּךָ אֵשׁ וְאָכְלָה בְךָ כָל־עֵץ־לַח וְכָל־עֵץ יָבֵשׁ לֹא־תִכְבֶּה לַהֶבֶת שַׁלְהֶבֶת וְנִצְרְבוּ־בָהּ כָּל־פָּנִים מִנֶּגֶב צָפוֹנָה׃
  4. וְרָאוּ כָּל־בָּשָׂר כִּי אֲנִי יְהוָה בִּעַרְתִּיהָ לֹא תִּכְבֶּה׃
  5. וָאֹמַר אֲהָהּ אֲדֹנָי יְהוִה הֵמָּה אֹמְרִים לִי הֲלֹא מְמַשֵּׁל מְשָׁלִים הוּא׃
  6. וַיְהִי דְבַר־יְהוָה אֵלַי לֵאמֹר׃
  7. בֶּן־אָדָם שִׂים פָּנֶיךָ אֶל־יְרוּשָׁלִַם וְהַטֵּף אֶל־מִקְדָּשִׁים וְהִנָּבֵא אֶל־אַדְמַת יִשְׂרָאֵל׃
  8. וְאָמַרְתָּ לְאַדְמַת יִשְׂרָאֵל כֹּה אָמַר יְהוָה הִנְנִי אֵלַיִךְ וְהוֹצֵאתִי חַרְבִּי מִתַּעְרָהּ וְהִכְרַתִּי מִמֵּךְ צַדִּיק וְרָשָׁע׃
  9. יַעַן אֲשֶׁר־הִכְרַתִּי מִמֵּךְ צַדִּיק וְרָשָׁע לָכֵן תֵּצֵא חַרְבִּי מִתַּעְרָהּ אֶל־כָּל־בָּשָׂר מִנֶּגֶב צָפוֹן׃
  10. וְיָדְעוּ כָּל־בָּשָׂר כִּי אֲנִי יְהוָה הוֹצֵאתִי חַרְבִּי מִתַּעְרָהּ לֹא תָשׁוּב עוֹד׃
  11. וְאַתָּה בֶן־אָדָם הֵאָנַח בְּשִׁבְרוֹן מָתְנַיִם וּבִמְרִירוּת תֵּאָנַח לְעֵינֵיהֶם׃
  12. וְהָיָה כִּי־יֹאמְרוּ אֵלֶיךָ עַל־מָה אַתָּה נֶאֱנָח וְאָמַרְתָּ אֶל־שְׁמוּעָה כִי־בָאָה וְנָמֵס כָּל־לֵב וְרָפוּ כָל־יָדַיִם וְכִהֲתָה כָל־רוּחַ וְכָל־בִּרְכַּיִם תֵּלַכְנָה מַּיִם הִנֵּה בָאָה וְנִהְיָתָה נְאֻם אֲדֹנָי יְהוִה׃
  13. וַיְהִי דְבַר־יְהוָה אֵלַי לֵאמֹר׃
  14. בֶּן־אָדָם הִנָּבֵא וְאָמַרְתָּ כֹּה אָמַר אֲדֹנָי אֱמֹר חֶרֶב חֶרֶב הוּחַדָּה וְגַם־מְרוּטָה׃
  15. לְמַעַן טְבֹחַ טֶבַח הוּחַדָּה לְמַעַן־הֱיֵה־לָהּ בָּרָק מֹרָטָּה אוֹ נָשִׂישׂ שֵׁבֶט בְּנִי מֹאֶסֶת כָּל־עֵץ׃
  16. וַיִּתֵּן אֹתָהּ לְמָרְטָה לִתְפֹּשׂ בַּכָּף הִיא־הוּחַדָּה חֶרֶב וְהִיא מֹרָטָּה לָתֵת אוֹתָהּ בְּיַד־הוֹרֵג׃
  17. זְעַק וְהֵילֵל בֶּן־אָדָם כִּי־הִיא הָיתָה בְעַמִּי הִיא בְּכָל־נְשִׂיאֵי יִשְׂרָאֵל מְגוּרֵי אֶל־חֶרֶב הָיוּ אֶת־עַמִּי לָכֵן סְפֹק אֶל־יָרֵךְ׃
  18. כִּי בֹחַן וּמָה אִם־גַּם־שֵׁבֶט מֹאֶסֶת לֹא יִהְיֶה נְאֻם אֲדֹנָי יְהוִה׃
  19. וְאַתָּה בֶן־אָדָם הִנָּבֵא וְהַךְ כַּף אֶל־כָּף וְתִכָּפֵל חֶרֶב שְׁלִישִׁתָה חֶרֶב חֲלָלִים הִיא חֶרֶב חָלָל הַגָּדוֹל הַחֹדֶרֶת לָהֶם׃
  20. לְמַעַן לָמוּג לֵב וְהַרְבֵּה הַמִּכְשֹׁלִים עַל כָּל־שַׁעֲרֵיהֶם נָתַתִּי אִבְחַת־חָרֶב אָח עֲשׂוּיָה לְבָרָק מְעֻטָּה לְטָבַח׃
  21. הִתְאַחֲדִי הֵימִנִי הָשִׂימִי הַשְׂמִילִי אָנָה פָּנַיִךְ מֻעָדוֹת׃
  22. וְגַם־אֲנִי אַכֶּה כַפִּי אֶל־כַּפִּי וַהֲנִחֹתִי חֲמָתִי אֲנִי יְהוָה דִּבַּרְתִּי׃
  23. וַיְהִי דְבַר־יְהוָה אֵלַי לֵאמֹר׃
  24. וְאַתָּה בֶן־אָדָם שִׂים־לְךָ שְׁנַיִם דְּרָכִים לָבוֹא חֶרֶב מֶלֶךְ־בָּבֶל מֵאֶרֶץ אֶחָד יֵצְאוּ שְׁנֵיהֶם וְיָד בָּרֵא בְּרֹאשׁ דֶּרֶךְ־עִיר בָּרֵא׃
  25. דֶּרֶךְ תָּשִׂים לָבוֹא חֶרֶב אֵת רַבַּת בְּנֵי־עַמּוֹן וְאֶת־יְהוּדָה בִירוּשָׁלִַם בְּצוּרָה׃
  26. כִּי־עָמַד מֶלֶךְ־בָּבֶל אֶל־אֵם הַדֶּרֶךְ בְּרֹאשׁ שְׁנֵי הַדְּרָכִים לִקְסָם־קָסֶם קִלְקַל בַּחִצִּים שָׁאַל בַּתְּרָפִים רָאָה בַּכָּבֵד׃
  27. בִּימִינוֹ הָיָה הַקֶּסֶם יְרוּשָׁלִַם לָשׂוּם כָּרִים לִפְתֹּחַ פֶּה בְּרֶצַח לְהָרִים קוֹל בִּתְרוּעָה לָשׂוּם כָּרִים עַל־שְׁעָרִים לִשְׁפֹּךְ סֹלְלָה לִבְנוֹת דָּיֵק׃
  28. וְהָיָה לָהֶם כקסום־[כִּקְסָם־] שָׁוְא בְּעֵינֵיהֶם שְׁבֻעֵי שְׁבֻעוֹת לָהֶם וְהוּא־מַזְכִּיר עָוֺן לְהִתָּפֵשׂ׃
  29. לָכֵן כֹּה־אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה יַעַן הַזְכַּרְכֶם עֲוֺנְכֶם בְּהִגָּלוֹת פִּשְׁעֵיכֶם לְהֵרָאוֹת חַטֹּאותֵיכֶם בְּכֹל עֲלִילוֹתֵיכֶם יַעַן הִזָּכֶרְכֶם בַּכַּף תִּתָּפֵשׂוּ׃
  30. וְאַתָּה חָלָל רָשָׁע נְשִׂיא יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר־בָּא יוֹמוֹ בְּעֵת עֲוֺן קֵץ׃
  31. כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה הָסִיר הַמִּצְנֶפֶת וְהָרִים הָעֲטָרָה זֹאת לֹא־זֹאת הַשָּׁפָלָה הַגְבֵּהַ וְהַגָּבֹהַ הַשְׁפִּיל׃
  32. עַוָּה עַוָּה עַוָּה אֲשִׂימֶנָּה גַּם־זֹאת לֹא הָיָה עַד־בֹּא אֲשֶׁר־לוֹ הַמִּשְׁפָּט וּנְתַתִּיו׃
  33. וְאַתָּה בֶן־אָדָם הִנָּבֵא וְאָמַרְתָּ כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהֹוִה אֶל־בְּנֵי עַמּוֹן וְאֶל־חֶרְפָּתָם וְאָמַרְתָּ חֶרֶב חֶרֶב פְּתוּחָה לְטֶבַח מְרוּטָה לְהָכִיל לְמַעַן בָּרָק׃
  34. בַּחֲזוֹת לָךְ שָׁוְא בִּקְסָם־לָךְ כָּזָב לָתֵת אוֹתָךְ אֶל־צַוְּארֵי חַלְלֵי רְשָׁעִים אֲשֶׁר־בָּא יוֹמָם בְּעֵת עֲוֺן קֵץ׃
  35. הָשַׁב אֶל־תַּעְרָהּ בִּמְקוֹם אֲשֶׁר־נִבְרֵאת בְּאֶרֶץ מְכֻרוֹתַיִךְ אֶשְׁפֹּט אֹתָךְ׃
  36. וְשָׁפַכְתִּי עָלַיִךְ זַעְמִי בְּאֵשׁ עֶבְרָתִי אָפִיחַ עָלָיִךְ וּנְתַתִּיךְ בְּיַד אֲנָשִׁים בֹּעֲרִים חָרָשֵׁי מַשְׁחִית׃
  37. לָאֵשׁ תִּהְיֶה לְאָכְלָה דָּמֵךְ יִהְיֶה בְּתוֹךְ הָאָרֶץ לֹא תִזָּכֵרִי כִּי אֲנִי יְהוָה דִּבַּרְתִּי׃

מקומות

  • ירושלים

    ליבם סולגק. בראיט ולחת צורק מונחף, בגורמי מגמש. תרבנך וסתעד לכנו סתשם השמה – לתכי מורגם בורק? לתיג ישבעס.

  • רבת עמון
  • ישראל
  • עמון

    עמון או בני עמון הוא עם וממלכה ששכנה במזרח הגלעד באזור העיר רבת עמון.